Kategoriat
Mökkivuokraus

Mökki juhannukseksi – Katso vinkit ja parhaat vuokramökit

Juhannus ja mökkeily. Oletko sinäkin yksi meistä, joiden mielestä nämä kaksi sanaa sopivat täydellisesti yhteen?

Juhannus on monelle suomalaiselle se kaikkein mieluisin mökkeilyajankohta. Keskikesän valoisat yöt ja kaunis suomalainen mökkimaisema kuuluvat erottamattomasti yhteen.

Juhannuksen suosio näkyy selkeästi mökkivuokrausmarkkinoilla. Vuoden kuumin vuokraussesonki näkyy erityisesti siten, että suosituimmat vuokramökit viedään käsistä. Varsin kysyttyjä juhannusmökkikohteita ovat veden äärellä olevat, keskihintaiset mökit ja huvilat.

Maantieteellisessä mielessä eteläisen Suomen vuokramökit ovat hyvinkin suosittuja juhannuksen aikaan. Lisäksi suurempia seurueita majoittavat mökit ja huvilat ovat kysyttyjä, koska juhannusta useinmiten vietetään porukalla ystävien ja sukulaisten kanssa.

Näillä vinkeillä onnistut sopivimman juhannusmökin vuokrauksessa.

1. Ole ajoissa liikkeellä

Tärkein vinkki juhannusmökin vuokraamisessa on se, että vuokrauksen hoitaa hyvissä ajoin. Juhannus on mökkeilyn suurin sesonki, joten mieluisan mökin vuokrauksessa on syytä olla aikaisin liikkeellä.

Tärkein vinkki: vuokraa mökki juhannukseksi ajoissa

Suositut Etelä-Suomen vuokramökit ovat jo vuotta ennen juhannusta varattuina, joten mitä aikaisemmin olet liikeellä, sitä todennäköisemmin saat vuokrattua juuri sellaisen juhannusmökin, jonka haluat. Ei ole laisinkaan liioiteltua varata juhaanusmökki jo edellisen vuoden kesällä.

2. Kartoita juhannusmökkejä useammilta eri mökkivuokraussivustoilta

Mikäli tuntuu, että sopivaa juhannusmökkiä ei löydy joltakin tietyltä vuokraussivustolta, kannattaa etsiä vastaavia kohteita muidenkin vuokramökkejä tarjoavien sivustojen tarjonnasta.

Kaikilla vuokraussivustoilla ei kuitenkaan ole sama valikoima, joten voi hyvinkin olla niin, että unelmien juhannusmökki löytyykin toiselta sivustolta.

Tutustu tästä suosittuihin mökkivuokraussivustoihin.

3. Laajenna hakureviiriä

Mikäli jätät juhannusmökin vuokraamisen liian viime tinkaan, voi saatavuus haluamallasi mökkikunnalla olla jo hyvinkin suppea. Etenkin näin todennäköisesti käy, jos etsit juhannusmökkiä eteläisen Suomen suosituilta mökkipaikkakunnilta.

Alle kolmen tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta olevat mökit ovat varsin haluttuja juhannusviettopaikaksi, ja näiden kysyntä on suurta.

Kartoita avoimin mielin juhannusmökkejä vähemmän suosituilta paikkakunnilta

Mikäli suositut mökkipaikkakunnat ovat juhannuksen aikaan loppuunmyytyjä, kannattaa avoimin mielin kartoittaa vaihtoehtoja hieman syrjäisemmiltä seuduilta. Etenkin Pohjois-Suomessa saattaa hyvinkin olla erinomaisia vuokramökkejä tarjolla, ja hintakin on useinmiten eteläisen Suomen mökkejä huomattavasti halvempi juhannuksen aikaan.

4. Kartoita juhannusmökkiä sosiaalisen median kanavista

Mikäli juhannusmökkiä ei tunnu löytyvän millään mökkivuokraussivustoilta, voi hyvänä vaihtoehtona olla mökin etsiminen juhannukseksi sosiaalisen median kautta. Esimerkiksi Facebookissa on useampia alueellisia yhteisöjä ja mökkeilyryhmiä, joihin voi jättää yhteisön jäsenille viestin halusta vuokrata mökki juhannukseksi.

Tällöin on kuin kuitenkin huomioitava se, että vuokrauksen ehdot on sovittava selkeästi ja kirjallisesti vuokraajan kanssa. Kun vuokraat mökin suoraan mökin omistajalta ilman välissä olevia portaaleita, joudut tekemään mökin omistajan kanssa suoraan vuokrasopimuksen ja pitämään huolen siitä, että kaikki menevät kuten on sovittu.

Omatoimisessa vuokraamisessa on myös oltava erityisen tarkkana maksujen, etenkin varausmaksun suhteen. Liian usein kuulee kerrottavan, että mökin vuokraaja on maksanut varausmaksun täysin tuntemattomalle vuokraajalle, josta ei ole sen jälkeen kuulunut mitään. Ole siis hyvin tarkkana, jos lähdet vuokraamaan mökkiä omatoimisesti ilman luotettavaa mökkivuokraussivustoa.

5. Vietä juhannus viikkoa aiemmin tai myöhemmin

Mikäli juhannusviikoksi ei tunnu löytyvän sopivaa mökkiä ahkerasta etsinnästä huolimatta, voi tehdä henkisen aikataulumuutoksen ja siirtää oma juhannus edeltävälle tai seuraavalle viikolle. Kyllähän pikkujoulujakin vietetään yhä enenevissä määrin tammikuussa monissa yrityksissä.

Juhannus on mielentila

Varsin usein juhannusviikkoa ympäröivillä viikoilla saattaa olla hyvinkin mökkejä vapaana, ja hinnatkin yleensä ovat juhannusviikon hinnoittelua alemmat. Tällöin voi leikkimielisesti viettää juhannusta viikkoa aiemmin tai viikkoa myöhemmin. Mökkeily Suomen kesässä on kuitenkin aivan yhtä nautinnollista, olkoon mikä tahansa viikko kyseessä.

Jos varaat tulevalle kesälle juhannuksen ympärysviikon, voit samalla varata tulevalle kesälle varsinaisen juhannusviikon. Näin ollen olet hyvissä ajoin liikkeellä ensi kesän juhannusta ajatellen.